De Europese dag voor gezond tandvlees.
Gezond tandvlees is van groot belang voor het welzijn en de algemene gezondheid.

Gezond tandvlees voor een beter leven” :

Deze slogan is waar de  Europese dag voor gezond tandvlees om draait. In heel Europa wordt deze campagne voor gezond tandvlees gelanceerd op 12 mei.

Het doel van de campagne is om het publiek te wijzen op het belang van gezond tandvlees en op die manier agressieve of chronische tandvleesaandoeningen tijdig op te sporen.

Dit initiatief, opgezet door de Europese Vereniging voor Parodontologie (EFP), is erop gericht om ons bewust te maken van het feit dat een goede gezondheid van het tandvlees een effectieve manier is om de mondgezondheid, de algemene gezondheid en de gezondheid van onze bevolking te verbeteren.

In België wordt er voor de Europese dag voor gezond tandvlees beroep gedaan op de tandartsen.

Onderzoek in het deelgebied parodontologie toont ons dat de parodontale gezondheid bijdraagt tot het stabiliseren van diabetes, hart- en vaatziekten en andere ziektes van het zenuwstelsel.

We kunnen gingivitis en parodontitis voorkomen en behandelen door middel van een combinatie van een parodontale behandeling en een goede mondhygiëne nadien. Deze behandeling kan worden uitgevoerd door de tandarts of de parodontoloog.

Onbehandelde parodontitis verergert met de tijd en kan leiden tot tandverlies. Dit op zich kan leiden tot esthetische problemen, verlies van kauwfunctie en aantasting van het zelfvertrouwen.

Parodontitis is de meest voorkomende ziekte in België en Europa . Bijna 8 op 10 mensen boven de 35 jaar lijdt aan een beginnende of meer geavanceerde vorm van parodontitis. Deze tandvleesontsteking veroorzaakt geen pijn of intens ongemak, waardoor mensen vaak niet beseffen dat ze de ziekte hebben.

Daarom roepen wij  de Belgische tandartsen op om deel te nemen aan de Europese Dag voor gezond tandvlees om de bevolking te sensibiliseren !

Het principe is simpel :

  1. U meldt zich aan als deelnemende tandarts op de website van de Belgische vereniging voor Parodontologie (www.parodontologie.be).
  2. Via onze website zullen patiënten toegang hebben tot uw gegevens en kunnen ze telefonisch met u een een afspraak maken voor een parodontale screening.
  3. Tijdens de consultatie doet u een parodontale screening en vult u het DPSI formulier, dat we u zullen toesturen, in. Aan de hand van een folder kunt u de patient ook informeren over de toestand van zijn/haar parodontium. U kunt voor deze consultatie een DPSI attesteren aan conventietarief (op voorwaarde dat dit het huidige kalenderjaar nog niet werd geattesteerd).

Europese dag voor gezond tandvlees, ik engageer me…. !

Ik ben patïent en wil een screening
Ik ben en tandarts en schrijf me in
             
                      


Voor meer informatie, contacteer
Isabelle Bugli : infos@globaldentalsupport.be
of +32/496.11.86.76